zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мобилните телефони наистина могат да предизвикат рак



Мобилните телефони наистина могат да предизвикат рак

8 септември 2009, здраве.bg

Прекомерното използване на мобилни телефони наистина представлява сериозна заплаха за здравето. По данни от доклада на експерти от Radiation Research Trust (Великобритания) и EMR Policy Institute (САЩ)/, излъчването от мобилните устройства способства за развитието на злокачествени образувания в главния мозък, като при децата този риск е по-висок в сравнение с възрастните.

Според екипа учени, цитирани от Ройтерс, медицинската общност недооценява риска от последствията за здравето от използването на мобилните телефони. Децата и подрастващите са толкова уязвими, тъй като техният организъм все още е в стадий на развитие, а и тази възрастова група използва по-често мобилните устройства.

Учените смятат, че излъчването от телефоните повишава риска не само от рак на мозъка, но от ракови образувания в очите, тестисите, слюнната жлеза, а също така и от левкемия.

Днес всеки втори човек на планетата използва мобилен телефон. Много носят устройствата в джобовете си близо до тялото или имат вредния навик, лягайки си да спят, да ги поставят в близост до главите си.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.