zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Обикновена инфекция може да причини внезапна смърт при малките децаОбикновена инфекция може да причини внезапна смърт при малките деца

6 юни 2008, здраве.bg

Това показват изследванията на британски учени. Те са анализирали данните за деца, починали от синдрома внезапна смърт на възраст от 7 дни до 12 месеца, и са открили често високо съдържание на такива често срещани инфекциозни възбудители като златистия стафилокок (Staphylococcus aureus) и чревната бактерия (E.coil).

Според Американския институт за изучаване на синдрома внезапна смърт на новородените, честотата на тази патология все пак значително се е намалила от 1983 г., тъй като определени профилактични мерки са станали задължителни при грижите за децата. Но въпреки това от този синдром само в САЩ всяка година умират около 2500 новородени.

Все още причините за синдрома внезапна смърт при децата на ранна възраст не са установени със сигурност, но се смята за доказано, че ако детето не спи по гръб, рискът от смърт в резултат от този синдром се намалява с 40 до 60%.

Специалистите, цитирани от Ройтерс, предупреждават също, че откриването на такива причинители на инфекции, не дават основание за лечение с антибиотици.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
деца    изследвания    заболявания    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.