zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пърхотът е медицински, а не козметичен проблем



Пърхотът е медицински, а не козметичен проблем

Неефективното лечение може да влоши ситуацията.

26 май 2008

... , а се продават като козметични шампоани.
Най-ефективното и най-препоръчвано от дерматолозите, в световен мащаб, е веществото кетоконазол (най-често в концентрация 2%), което е известно в медицината с широкоспектърното си действие при лечение и профилактика на себореен дерматит, пърхот, разноцветен лишей и други гъбичкови заболявания на кожата. Механизмът на действие на кетоконазол е изследван многократно и задълбочено. Проучвания на действието му срещу различни видове гъбички показва, че кетоконазол разрушава клетъчната стена на гъбичката, което води до нейното унищожение.

Какво да използвам?
Кетозал може да е отговорът. Той е лечебен шампоан със съдържание на кетоконазол 2%, който може да държи пърхота ви под контрол, така че няма да ви се налага да проверявате раменете си постоянно. Кетозал може да спре цикъла на размножаване на гъбичката. След като веднъж гъбичката е под контрол – под контрол е и вашият пърхот. Освен това, той притежава всички свойства на един “нормален” луксозен шампоан – ухае приятно, в дланта ви стои копринено мек и измива косата отлично. Също така, Кетозал няма отрицателен ефект върху боядисана, побеляла или третирана коса. Използвайте го два пъти седмично за лечение и косата ви ще бъде блестяща, лесна за оформяне, жива и обемна. О, и разбира се – без пърхот!

Какво още трябва да знаете?
1. Когато нанасяте шампоана, нежно масажирайте скалпа с пръсти, за да премахнете мъртвата кожа и да подобрите циркулацията на кръвта.
2. Избягвайте дълго излагане на слънце и специално в средните часове на деня – ултравиолетовите лъчи могат да увредят косата ви.
3. Винаги измивайте косата си с чиста вода, след като сте били в изкуствен воден басейн или в естествен такъв със замърсена вода, или пък в морето.
4. Ако искате да узнаете повече за лечението и профилактиката на пърхота, посетете ketozal.com.

 
добави в:
 
Още по темите:
 
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.