zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Секс = оргазъм!?



Секс = оргазъм!?

Сексуалната дисфункция е колкото мъжки, толкова и женски проблем.

здраве.bg

... поклаща тялото си, вместо да го тласка. “Това не е толкова стимулиращо за него, така че ще задържи по-дълго, но пък може да е по-стимулиращо за жената.”

Неговите ползи от оргазма:

- Дълъг живот: Мъже, които имат два или повече оргазма седмично са с тенденция да живеят значително по-дълго от тези, които получават един или въобще не получават оргазъм, според проучване на Университета Кардиф в Уелс.

- По-малка вероятност за рак: Ракът на гърдата е рядко срещан при мъжете, но ако веднъж се развие, процента на смъртност е много висок. Изследване, публикувано в сп. British Journal of Cancer разкрива, че при мъже, които получават повече от 6 оргазма на месец, вероятността да развият рак на гърдата е значително по-малка, отколкото при онези, които правят секс по-рядко.

- Здраво сърце: Изследване на 2500 мъже, проведено от Университета на Бристол и Кралския университет на Белфаст показва, че при мъжете, които получават 3 или повече оргазма на седмица има 50% по-малка вероятност да починат от сърдечно-съдово заболяване.

- Добро здраве: Сексът веднъж или два пъти седмично засилва иммуната система и помага на организма да се справя с вирусите, разкри наскоро психолог от университета на Пенсилвания.

- Младежки вид: Проучване на 3500 души на зряла възраст, проведено в кралската болница в Единбург, Шотландия, показва, че тези, които са изглеждали най-млади също така са имали най-буен сексуален живот. Ефектът е бил още по-голям при онези, които освен сексуално, са били и емоционално удовлетворени.

Секс = оргазъм?

Изглежда, че дефиницията за секс на повечето хора поставя фокуса върху оргазма, а не върху самия акт. Това показва и експеримента на доктора по психология Л.М. Богарт, който дава на студентите си различни сценарии, в които “Джим” и “Сузи” имат вагинални, анални и орални сексуални контакти, като получават или съответно не получават оргазъм. Вагиналният контакт е бил считан за секс при 97% от случаите, следван от аналния (93%) и оралния...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.