zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Емоциите подхранват сексаЕмоциите подхранват секса

Емоционалното натоварване може да доведе както до по-голямо желание за секс, така и до проблеми с него.

здраве.bg

Емоциите са най-честата причина за сексуалните разстройства, особено при мъжете, твърдят експерти от Американската академия на семейните терапевти.

Прието е да се смята, че мъжката еректилна дисфункция по-често се предизвиква от физически фактори като високо кръвно налягане, диабет и увреждане на половите органи. Според американските специалисти обаче дори по-голяма роля имат емоционалните фактори.

Мъжката несъстоятелност в леглото може да бъде предизвикана от такива емоционални фактори като усещане за потиснатост, чувство за тревога и невроза, стрес, предизвикан от работата, семейни или финансови проблеми. Неразрешените проблеми между мъжа и сексуалния му партньор, чувството за неловкост и срамежливост, страхът от това каква ще е реакцията на партньора, страхът от отказ – всичко това може да стане причина за неуспехите и да провокира провала на “интимния фронт”.

От психологическа гледна точка за мъжа провалът в леглото е една от най-трудно поносимите ситуации. За съжаление мъжете, понякога извършвайки недопустими грешки, сами се поставят в това неудобно положение.

Сексолозите от университета на Чикаго са изучили най-разпространените грешки на мъжа. На първо място стои проявата на мъжкото его, т.е. незабавното заспиване след половия акт. На второ е прекомерното значение, което се отдава на точката G, чиято чувствителност е наполовина небивалица и само наполовина истина. Всъщност в доста случаи това “излъчване” на женските интимни места не доставя на жената особена наслада, а точно обратното – предизвиква нейната отрицателна реакция.

Прекалената отговорност и готовност на мъжа да изпълнява пречи по време на секса. Едва дочул звъненето на телефона, забравяйки за интимните ласки, той се посвещава на деловите въпроси. Мъжете, които обичат по време на секс да разкриват своите емоции чрез страстни викове, да ходят в тоалетната или да правят всичко набързо трябва да се откажат от тези свое навици, твърдят американските специалисти, цитирани от...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.