zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо някои мъже като че отказват секса...Защо някои мъже като че отказват секса...

здраве.bg

Баналната причина милиони мъже по света да се отказват от секса е всекидневният стрес, сочат резултатите от анкета, проведена от британски учени. Повече от половината от анкетираните мъже признават, че се чувстват твърде уморени, за да удовлетворяват своите жени и приятелки.

“Очевидно много мъже просто не умеят да се справят със стреса и вместо да търсят подкрепа или помощ от специалистите, 32% от тях предпочитат да се напиват, давейки в алкохола своите преживявания”, твърдят изследователите.

За да се справят със своите психични проблеми, отразяващи се на сексуалния им живот, мъжете прибягват до забранените наркотици 2 пъти по-често в сравнение с жените, а 1 от всеки 10 използва за тази цел порнографията или се впуска в извънбрачните връзки.

Основните причини за стреса при мъжете според анкетата са:
• работата (48%),
• финансовите неуредици (44%),
• чувството на потиснатост (27%) и
• проблемите във взаимоотношенията (25%).

Учените са убедени, че една от постоянните причини за потиснатото настроение при много от мъжете е намаляването на нивото на тестостерон в кръвта, а този главен мъжки хормон влияе почти на всички процеси, които се извършват в организма на представителите на силния пол.

Специалистите съветват мъжете при наличие на влошаване на качеството на секса да проверят нивото на тестостерона си. Днес съществува удобен и лесен начин за възстановяване на неговото ниво.
Елементарният тест, който се провежда с ултразвуков доплер, може да покаже дали проблемът е свързан с влошаване на проходимостта на съдовете.

Нарушената ерекция се смята и за важен клиничен симптом на заболяванията на сърцето и съдовете.
Днес специалистите успешно възстановяват потентността без възрастови ограничения, лекуват преждевременната еякулация и оказват съдействие за увеличаването на честотата и продължителността на половите актове.

За възстановяване на мъжките функции на пациентите, страдащи от болести на сърдечно-съдовата система, диабет, простатит...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    заболявания    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.