zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ибупрофенът е най-ефективното обезболяващо при деца5 март 2007, здраве.bg

Това показват резултатите от първото изследване, насочено пряко към определяне ефективността на три от най-популярните обезболяващи лекарства, използвани при деца.
“Резултатите показват, че ибупрофенът изпреварва по своя ефект останалите медикаменти, поне що се отнася до действието му при счупвания, натъртвания и навяхвания”, твърдят американски учени, цитирани от в. “Вашингтон пост” (Washington Post).
Ибупрофенът е доказал своите предимства при сравнението му с ацетаминофен и кодеин по време на наблюденията, извършени в канадска болница, над деца между 6 и 17-годишна възраст.
Учените докладват и за липса на странични ефекти, въпреки че практиката свързва ибупрофена, аспирина и другите нестероидни противовъзпалителни медикаменти със сравнително чести проблеми в стомашно-чревния тракт и бъбреците. По официалното мнение на американската служба по контрол над храните и медикаментите (FDA) случаите на странични ефекти могат да бъдат определени като “редки, в сравнение с броя на хората, приемащи този тип лекарства”.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    лекарства    изследвания    деца    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.