zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

В близко време на пазара може да се появи първият човешки рекомбинативен тромбин20 февруари 2007, здраве.bg

Първият в историята човешки рекомбинативен тромбин (кръвен ензим), може да се появи на пазара през тази година, съобщава Ройтерс.
Биотехнологичната компания ZymoGenetics публикува през миналата седмица прессъобщение, че Управлението на САЩ по контрола на качеството на медикаментите и хранителните продукти (FDA) е приело заявката за регистрация на човешкия рекомбинативен тромбин rh Thrombin, предназначен за профилактика на кръвотеченията.
ZymoGenetics възнамерява като начало да получи разрешение за прилагане на препарата в профилактиката на кровотеченията по време на хирургически операции.
В случай на положителен отговор от FDA, който трябва да бъде даден не по-късно от октомври 2007 г., rh Thrombin ще стане първият достъпен на пазара човешки тромбин.
На този етап в медицината се използва тромбин, получен от кръвта на едър рогат добитък.
Според данните от проведените клинични изпитания, човешкият тромбин притежава по-малка алергенност и се понася по-добре.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.