zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Цените на клиничните пътеки остават непроменени, съгласно подписания анекс към НРДБолниците ще работят по цените, обнародвани в ДВ.

1 август 2006, здраве.bg

Анекс към Националния рамков договор (НРД 2006) подписаха вчера управителните съвети на Българския лекарски съюз (БЛС), Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Съюза на стоматолозите в България (ССБ).
Споразумението беше преподписано от министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.
Договорът за изменение и допълнение на НРД 2006 предвижда въвеждането на нов списък за лекарствата, които НЗОК заплаща напълно или частично.
Документът влиза в сила от датата на обнародването му в Държавен вестник, а по новия лекарствен списък ще се работи от 1 септември тази година.
Анексът не предвижда намаляване на цените на клиничните пътеки за болнична помощ. Независимо, че НЗОК имаше намерение да намали разходите си за лечението на пациентите по 57 от най-често използваните пътеки (инсулт, патологична бременност и др.), цените им остават без промяна. Болниците продължават работа по досегашните цени на пътеките, които са обнародвани в Държавен вестник.
В рамките на тази година, НРД 2006 вече не може да бъде променян с друго допълнително споразумение.

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.