zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Опасността от заразяване със СПИН при жените е голяма, смятат експерти30 май 2006, Агенция Фокус
още новини от агенцията


Всеки един, привлечен от всеобхватната мисъл за влизане в интимни отношения попада под риска от зараза със СПИН, въпреки че тази опасност е много по-голяма при девойките, които много често влязат в полов контакт с мъже-носители на вируса ХИВ – факт, продиктуван много често от липсата на избор на партньор. Това се твърди в анализ на експерти, цитирани от агенция Ройтерс, предаде Агенция "Фокус".
Жените, както и новородените им бързо се превръщат в липсващото звено на успеха на много програми срещу СПИН, които ще бъдат предмет на обсъждане на най-голямата конференция на ООН, която ще се състои от 31 май до 2 юни тази година.
“Проблемът е, че когато се въздържате от полови контакти или ползвате презерватив, това е процес, контролиран в по-голямата си част от мъжете. Във всеки регион на света, броят на жените, които се заразяват със смъртоносния вирус, все повече нараства”, заяви Д-р. Питър Пиот, който изпълнителен директор на Глобалния фонд на ООН за борбата срещу СПИН.
Според Пиот в особено неблагоприятна среда се намират жените, които са били обект на изнасилване, включително и младоженките, изнасилени от съпрузите им.

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.