zdrave.bg
Главоболие
»най-честите страхове
най-честите страховеИма няколко заболявания, които най-често силно притесняват страдащите от чести главоболия:

тумор в мозъка ­ главоболието далеч не е първия признак за това заболяване. Такива най-често са проблеми в писането, говоренето, зрението, слабост и непохватност в крайниците, епилептични кризи. На практика, при повечето мозъчни тумори главоболие изобщо отсъства.

високо кръвно налягане ­ фактите показват, че то много рядко причинява главоболие. Повечето пациенти, страдащи от високо кръвно, нямат никакви признаци за това ­ именно тази е причината това заболяване да бъде наричано “тихият убиец”.

удар ­ много страдащи от силно главоболие смятат, че то е всъщност удар или може да доведе до такъв. Нито едно от двете не е истина. Удар се получава при внезапен проблем в мозъчното кръвообръщение ­ когато се запуши някоя артерия в него или такъв се разкъса и започне да кърви. При него, в зависимост къде точно е проблемът, са налице неврологични признаци като слабост и/или проблеми в говора, пареза в крайниците, най-често от едната страна и т.н. Добре е да се знае и че в много случаи ударът не е съпроводен от никаква болка.

Появата на нов тип главоболие може да означава повишено кръвно налягане, а то е възможно да доведе до удар. Това е още една причина, при наличие на нов вид главоболие, да бъде посетен лекар.
следва: видове

 
изпишете търсеното на латиница
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.