zdrave.bg
Аутизъм
»общ преглед
общ преглед... на тялото, необичайно привързване към предмети и разстройства на поведението в случай, че нещо от заобикалящата среда се промени.

Аутизмът може да бъде изразен в различна степен и от това зависи поведението на детето. Не съществува типична клинична картина на състоянието. Родителите на деца с аутизъм обикновено казват, че техните деца предпочитат да играят сами и да не осъществяват контакт с очи.

Аутизмът може и да включва други проблеми:
• Много от децата с аутизъм имат по-ниско от нормалното ниво на интелигентност.
• Тийнейджърите с аутизъм често изпадат в депресивни състояния и безпокойство, особено ако тяхното ниво на интелигентност е под средното.
• Някои от децата с аутизъм страдат от епилептични припадъци, появили се преди 10-тата им година.

Диагностика

С цел поставянето на точна диагноза вашият лекар трябва да придържа към общоприети принципи на диагностика и разпознаване симптомите на аутизъм. Тези основни принципи класифицират симптомите в три групи:

• Нарушения в социалните контакти и взаимоотношения. Детето например може да има трудности в установяването на контакт с очи. Хората с аутизъм често изпитват трудности в разбирането на чувствата на околните – болка, тъга и пр.
• Вербална и невербална комуникация. Детето с аутизъм може никога да не проговори. В други случаи многократно повтаря определени фрази.
• Липса или ограничен интерес към различни дейности или игри. По-малките деца обикновено обръщат внимание на частите, а не на цялата играчка. По-големите деца и възрастните се запалват по различни занимания като размяна на карти или картинки.

Ако все пак вашето дете има проблем с комуникацията и социалните контакти, това не означава непременно аутизъм. За да изключите други причини трябва да му бъдат направени изследвания на слуха и други системи.




следва: симптоми

 
изпишете търсеното на латиница
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.