zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета за плосък корем
диета за плосък корем... човек има колебания кой от тях да избере, се препоръчва най-консервативният, наречен „без извинения“:
за закуска: 3 яйца и един сандвич от две малки филийки с масло;
сутрешно похапване: шепа ядки;
обяд: салата с риба тон и една филийка черен хляб;
следобедно похапване: 1 купичка кисело мляко (или йогурт) с мед;
вечеря: пиле или филе (свинско или телешко) на грил, пасирани зеленчуци и половин купичка кафяв ориз.

Препоръчват се не по-малко от 8-10 чаши вода на ден. Повечето свежи плодове и напитки, включително обезмасленото мляко и 100% натуралният сок са обявени за „лоши за корема“.

Заради ниското им съдържание на захар, боровинките и къпините са единствените разрешени плодове. Въпреки че плодовете като цяло са определени от Круз като полезни за здравето по принцип заради полезните вещества и фибрите в тях, той твърди, че същите вещества организмът може да получи от зеленчуците, но „без излишната захар“. Едва след достигане на желаното тегло се разрешават по 2 порции плодове на ден.

Как работи диетата

Диетата за плосък корем е подобна на диетата на Аткинс или диетата Южен бряг, но с едно допълнение – т.нар. прескачане на въглехидратите. Всеки ден отслабващите приемат не повече от 15 грама захар в до 6 хранения, като всички въглехидрати са от „умните“, богати на фибри.

Според Круз неговата система за „пропускане на въглехидратите“ позволява да се държи под контрол нивото на инсулин в тялото. За разлика от диетите с много въглехидрати, при които захарта покачва инсулина и в резултат се увеличава количеството натрупана в клетките мазнини.

Тъй като мазнините и протеините не показват равнището на инсулин, Круз твърди, че не е нужно да се контролира техния прием. От друга страна, в тях се съдържат почти всички необходими на организма вещества.

Диетата за плосък корем не включва необходимост от физически упражнения, но предполага известно раздвижване – най-вече на бедрата и то след сваляне на килограмите. Круз препоръчва 8 минути упражнения...




 
изпишете търсеното на латиница
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.