zdrave.bg
Диета и отслабване
»почистваща диета
почистваща диетаЗвучи толкова лесно и удобно: „Почистващата диета е начин на хранене, който позволява да се яде повече от преди, а едновременно с това да се постигне отслабване + почистване и в бъдеще - по-здравословен начин на живот”. Така твърди авторът й Тоска Рено. „Не само ще сваляте по 3 килограма всяка седмица, но и ще забележите драматични промени във вашата фигура и настроение“, допълва той.

Почистващата диета насърчава активния начин на живот и консумирането на непреработени храни като пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, крехки меса и избягването на изкуствени подправки, консерванти, „химически заредени” храни, захар, наситени и транс мазнини. С други думи, последователите на този хранителен режим биха предпочели да овкусят сандвича си от пълнозърнест хляб с домати, а не с кетчуп.

Приемът варира в рамките на 1200–1800 калории за ден, разпределени в 5-6 малки хранения - с цел да се ускори метаболизма. Освен това малките порции позволяват на търсещия отслабване да избегне уморителното броене на калории.

Според почистващата диета най-голямо значение за доброто здраве и отслабването има начина на хранене (80%), а спортът (10%) и гените (10%) идват са на второ място.

Какво може да се яде

Позволените продукти включват разнообразие от пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, крехки меса, обезмаслени млечни продукти и здравословни мазнини. Най-добре е храненията да са през 2-3 часа.

Почистващата диета препоръчва избягването на всички наситени и транс мазнини, рафинирани и нездравословно приготвени храни – особено бяло брашно, захар, безалкохолни напитки, сокове и алкохол, всичко пържено.

Основните принципи на диетата са:
- Всяко ястие трябва да съдържа не повече от 300 калории.
- Да се консумират комплексни въглехидрати с белтъчини (20-21 грама) на всяко хранене.
- Да се пият поне 8 чаши вода на ден.
- Никога да не се пропуска хранене, особено закуската.
- Да се консумира адекватно количество здравословни мазнини, всеки ден.

Стриктните...




 
изпишете търсеното на латиница
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.