zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Дължината на пръстите е показател за сексуалната ориентация



29 март 2006, здраве.bg

Английският психолог Джон Менинг твърди, че е достатъчно да премерим само дължината на два от пръстите на дясната ръка, за да определим колко мъжествен е мъжът или колко женствена е жената.
Според неговата методика главните индикатори на сексуалната ориентация са показалецът (вторият) и безименният (четвъртия) пръст на ръката. Методиката е много проста. Дължината на показалеца трябва да се раздели на дължината на безименния пръст. Полученото число при едни може да се окаже по-голямо, а при други - по-малко от единица.
Ако при мъжа това число се колебае от 0,97 и по-малко, то той е “активен гей”. Притежателите на числа в пределите на 0,97 - 0,99 могат гордо да се нарекат “мачо”. Коефициентът от 0,99 до 1,1 се смята за норма. Ако числото е по-голямо от 1,1 трябва да се замислим, защото това вече “понамирисва” на пасивен хомосексуализъм.
Класификацията при жените е изградена също на този принцип, само термините са различни. Притежателките на число 0,97 и по-малко са пасивни лесбийки, от 0,97 до 0,99 - напълно нормални особи от женски пол, от 0,99 до 1,1 - “сладки женички”, а при число по-голямо от 1,1 - според Менинг те са... “пасивни розички”.
Медицината е доказала, че пропорциите на пръстите се формират още в утробата на майката, когато зародишът е на около 3 месеца. Показалецът расте благодарение на “мъжкия” полов хормон тестостерон, а безименният - за сметка на “женския” естроген. Правилният химически баланс води до нормални пропорции. При неговото нарушаване се получават отклонения.
От неудовлетворените сексуални желания на бременните жени се получава излишък от тестостерон. Затова би било разумно те да бъдат удовлетворявани от време на време. Но с мярка. От извънредната полова радост възниква твърде много естроген. “Тогава се появява рискът бъдещото момиче да се превърне в пасивна лесбийка, а момчето - в нежен гей”, твърди британския психолог.

 
добави в:
 
Още по темите:
 
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.