zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Решения срещу циститРешения срещу цистит

платена публикация

Пролетта е сезон, отварящ много прозорци и врати, скъсяващ полите и събличащ дрехите. Желанието да споделим със слънцето повече от себе си не е никак случайно, но това може да ни коства и редица здравословни проблеми. Организмът се нуждае от плавен преход между сезоните и именно през пролетта имунната ни система е „по-нежна” - отключват се редица хронични състояния или ни нападат вируси, ставаме лесна мишена на възпалителни процеси.

Възпаленията на пикочния мехур не са редки заболявания и много от тях се отключват през пролетта. Циститът е най-често срещаното заболяване на пикочния мехур. Представлява възпалително състояние на лигавицата на пикочния мехур. Заболяването е преди всичко на бактериална основа, с причинител Escherichia coli, а понякога може да е причинено и от вируси или гъбички. Терминът “цистит” често се използва и за други инфекции и раздразнения по цялата пикочна система. Винаги се свързва с чести позиви за уриниране и изгарящо чувство на парене по време на уриниране.

Ако циститът не се излекува, може да стане хроничен. Той най-често е причинен от предишно заболяване, което не е било излекувано напълно. Инфекцията не е отстранена изцяло и остава скрита, проявявайки се при най-малката възможност – понижаване на имунитета, стрес или претоварване.

“Тоалетната е стаята, в която най-често стоя през последните часове. Уринирането е мъчително и болезнено. Тежки и бавнонижещи се секунди, в които нищо не се случва – накрая, не само че се отделя съвсем малко урина (няколко капки), но е съпроводено и с ужасно силно парене и болка. Не мога дори да погледна чашата с вода от страх, че ще ме заведе отново в тоалетната. Не мога да спя, да се храня. Не мога да съм нормален човек.” Така описва 32-годишната Ана своите оплаквания при цистит.

За щастие, има решение, което да облекчи това мъчително състояние, без никакви странични ефекти. Най-ефикасното билково средство срещу инфекции на пикочния мехур е червената боровинка. Тя е единственият...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.