zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лошото настроение:10 начина да се отървем от него



Лошото настроение:10 начина да се отървем от него

Лошото настроение е също толкова вредно колкото и физическата болка.

здраве.bg

Сякаш по традиция човек е склонен да обръща повече внимание на физическата отколкото на психическата болка. Затова и лошото настроение ни изглежда почти нормално състояние. И за някои е наистина така. Но от него до депресията разстоянието не е много голямо. И в определени ситуации всеки е податлив. А депресията е сериозно заболяване. Най-лошото е примирението и липсата на адекватни мерки и лечение! Предлагаме ви няколко съвета, които заедно с подходящото лечение ще ви изправят отново на крака...

Винаги ще има дни, в които на човек не му върви. Но те обикновено свършват, когато слънцето изгрее за пореден път на хоризонта и се събудим с усмивка. За съжаление обаче понякога изпадаме в състояния, когато постоянният стрес, безпокойство и разочарование се превръщат във всекидневие.

Истинската депресия засяга ежедневно милиони хора по света, което я превръща в един от най-сериозните проблеми на съвременното общество. Тя повлиява в негативен аспект не само ежедневието ни, но и начина по който спим, храним се и възприемаме себе си и хората около нас.

Статистиката сочи, че жените страдат 2 пъти по-често от депресия. Но защо е така? Отговорът на този въпрос се крие в сложните взаимоотношения между нивата на хормони в организма и всекидневното напрежение.

Какво трябва да правим:

1. Консултирайте се с лекар

Някои заболявания и състояния често водят до депресия. Затова се уверете, че не страдате от други здравословни проблеми - например хипотироидизъм (ниски нива на тироидните хормони).

Депресията може да бъде симптом на сърдечно заболяване, деменция, болест на Паркинсон, множествена склероза, някои инфекции. Стресът, който съпътства всяко сериозно заболяване, може също да я отключи.

Освен това лекарствата, предписвани за лечението на високо кръвно налягане както и стероидите могат да причинят депресия.

2. Хранете се с качествени белтъчини

Консумацията на качествени животински продукти като месо, риба, яйца и мляко стабилизира нивата...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    психология    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.