zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 грешки, които толкова много мъже допускат в секса...



6 грешки, които толкова много мъже допускат в секса...

... а доста жени се чувстват неудобно да кажат какво искат.

здраве.bg

... няма нищо неестествено”, твърди Тормино.

Тя съветва, вибраторът да се възприема като помощник, а не като заместник – „Докато вие извършвате ограничен брой действия, вибраторът може да върши нещо друго”.

Грешка №3: Сексът се възприема по един и същи начин от двата пола

Според Паджет има наистина големи различия в начина, по който двата пола усещат секса” „По време на половия акт пенисът прониква в женското тяло, а това кара повечето мъже да се чувстват невероятно добре и дори не си представят ситуация, в която тяхната половинка не се чувства по същия начин. Всъщност е възможно мъжкият усет да се разминава доста с истината.

Вътрешността на влагалището е вероятно да бъде по-малко чувствително, отколкото са външните полови органи – поне при повечето жени. Бързите движения в края на самия акт също могат да бъдат не толкова приятни за нея. Ако пък мъжкият полов член е твърде дълъг, сексът може да причини дискомфорт в коремната област”.

Грешка №4: Той е убеден, че познавате много добре женската анатомия

Всъщност повечето мъже знаят само най-общо значението на думата клитор и неговото местоположение. Но това не означава, че те наистина разбират неговата важност и функция в женското тяло.

Преди повече от 30 години, в началото на сексуалната революция, излиза книгата „Радостта от секса” (Joy of Sex), в която за пръв път е публикувана сериозна и издържана от научна гледна точка информация защо клиторът е толкова важен. Въпреки това и днес много мъже все още смятат, че жената трябва непременно да получава оргазъм чрез проникването във влагалището.

„Въпреки всичко продължавам да получавам писма от хора, които смятат, че тяхната жена не може да изпитва оргазъм, освен ако не се стимулира клитора и търсят помощ за това,” казва Тормино, „В такъв случай моят отговор е – добре, какъв е проблемът тогава?”

За по-голямата част от жените, вагиналният оргазъм не може да бъде предизвикан. Друга спънка за идеалното протичане на половия акт е неинформираността...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.