zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отслабването: на първо място са добрите навици!



Отслабването: на първо място са добрите навици!

dieti.info
четете още в dieti.info


Вярно е, че все повече изследвания показват еднозначно: повечето ограничаващи диети, които имат за цел отслабване, не дават желания резултат. Да, някои хора наистина отслабват, но това е само временно – след края на ограничаващата диета те бързо възстановяват предишните си килограми, а в някои, и то нередки, случаи дори добавят по още някой отгоре (т.нар. йо-йо ефект).

Но, не бързайте да обвинявате самата диета. Причината може да не се окаже в нея, а във вредните и нездравословни навици, които имаме. Успехът на много диетични планове зависи най-вече от... сивото ни вещество. Т.е. от това какво знаем и как го прилагаме, за да постигнем желания резултат - да отслабнем и то трайно.

Прочетете коментарите по-долу и преценете кои може да отнасете до вас. Може би тези дилеми просто се нуждаят от правилното решение. Защото в противен случай просто ще си останем с лишенията, и то напразни, на които сме се подложили и ще се наложи да започнем всичко отначало.

Склонни сте да придавате прекалено голяма “сила” на храната

А тя не може да ви накара да я изядете. Много хора вярват, че шоколадът буквално ги заставя да го изядат. Всъщност човек трябва просто да има силата да казва НЕ.

Смятате, че има добри и лоши храни

Не е вярно! Храната не може да има човешки характеристики. Тя е просто храна – мазна, солена, нискомаслена, богата на фибри и т.н. Изборът се очаква да е от Вас.

Смятате, че диетата е нещо, което “трябва да започна”

А съответно в някакъв момент и да спрете? Мнозина си мислят: “Ще започна диета и като сваля 10 кг, може да спра”. Това е идеалната рецепта за провал, защото почти сигурно веднага ще си върнете предишното тегло и ще си останете само с отрицателните емоции от лишенията. Диетата е начин на хранене...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.