zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Няколко килограма отгоре всъщност са полезни



Няколко килограма отгоре всъщност са полезни

dieti.info
четете още в dieti.info


... , че описаните от тях позитивни последствия се отнасят само за хората с леко до умерено повишена телесна маса и определено не засягат хората, страдащи от затлъстяване (хората с индекс на телесното тегло над 30).

Учените подчертават още, че хората, чиято пълнота не е достигнала степента на затлъстяване, много по-рядко (до 40%) умират в резултат на заболявания и опасни състояния като емфизема, възпаление на белите дробове, болест на Алцхаймер, травми и някои инфекциозни заболявания.

“Няколкото килограма над нормата способстват не само за избягването на редица болести, но и за оздравяването след сериозни операции, травми и инфекции”, заявява Катрин Флагел, ръководител на изследователската група. “Вероятното обяснени, е, четези хора имат повечето резерви, от които може да се възползва организмът в критичен момент”.

Според учените, малкото превишаване на теглото е най-полезно за хората на възраст между 25 и 59 години, въпреки че при пълните хора над тази възраст също имат някои предимства.
Опонентите на новото изследване подчертават, че в него са анализирани само данните за смъртността без да бъдат отчетени положителното влияние на стройността върху качеството на живота като цяло.(а)

четете още:
- Някои от популярните диети не само не работят, но са и вредни
- Небалансираните диети крият риск за психиката
- И най-популярните диети имат недостатъци

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.