zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

“Кралят на кондомите” спечели годишната награда на Фондация “Гейтс”



“Кралят на кондомите” спечели годишната награда на Фондация “Гейтс”

1 милион долара получи тайландска инициатива от фондацията на Бил Гейтс.

6 юни 2007, здраве.bg

Тайландската асоциация за развитие на населението и общността спечели годишната награда на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс за заслуги в популяризирането на семейното планиране и предпазването от СПИН, съобщиха от фондацията във вторник.
Инициативата за популяризиране употребата на презервативи е на Мечай Виравайдиа, популярен повече като “кралят на кондомите”, именно заради неговите разнообразни идеи в тази посока.
“Светът има нужда от повече хора като Мечай Виравайдиа, които влияят на общественото мнение и правят достъпна информация до теми-табу в някои страни като сексът и СПИН”, заяви д-р Нилс Дойлер, президент на Global Health Council.
Като част от своята кампания Виравайдиа е стартирал станалия вече много популярун в Банкок ресторант на зелето и кондомите, сервиращ традиционна тайландска кухня. “Идеята на ресторанта е да направи презервативите толкова популярни, колкото е храната, съдържаща зеленчуци в Тайланд”, твърди самия Виравайдиа.
Първата инициатива в Тайланд за промоция на семейното планиране и предпазването от ХИВ-инфекции е стартирано през 1991 г. също с финансовата подкрепа на фондацията на създателя на “Майкрософт” Бил Гейтс. Тогава е създадена и Тайландската асоциация за развитие на населението и общността, която досега е обучила над 3000 здравни работници от 50 страни.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    превенция    любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.