zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фитнес на работното място



Фитнес на работното място

Без чудеса, но с достатъчен ефект за работоспособността и настроението.

здраве.bg

... направете 10 кръга с раменете напред и 10 кръга с раменете назад.
Седнете без да се облягате. Отдалечете стъпалата от пода и се опитайте силно да стегнете корема си. Задръжте напрегнатото положение 15-ина секунди. Повторете това 10-15 пъти.

Мърдайте с крака

Поставете стъпалата на пода на ширината на раменете. Поставете длани от вътрешната страна на коленете и започнете да ги натискате, като че ли краката ви са вратата на заседнал асансьор, който трябва да се раздвижи. Упражнението се повтаря минимум 15 пъти.
Поставете стъпалата на пода и започнете последователно да повдигате крака, стараейки се да насочите пръстите към себе си и да вдигнете изправения крак над стола. Ако имате сили, опитайте се да вдигнете и да изправите и двата крака едновременно.
Опрете с пети пода, а след това повдигнете пръстите нагоре като оставите петите залепени за пода. Това ежедневно упражнение може да ви предпази от варикоза.

Половин час преди края на работния ден

За десерт най-пикантните упражнения. За жените не е тайна, че интензивността на сексуалното разтоварване зависи от способността да се контролират т.е. напрягат или отпускат мускулите на влагалището. За да се повиши тонуса на влагалището съществуват т.нар. упражнения на Кегел, които могат да се правят на работното място без да се привлича вниманието на околните. Напрегнете мускулите като че ли искате да спрете уринирането, бавно пребройте до три и се отпуснете. Медиците препоръчват тренировката да започне с 10 свивания и да се повтаря по 5 пъти дневно. Всяка седмица се добавят по 5 повторения (докато се стигне до 30).

Двигател на прогреса

Загревките на работното място водят до повишаване на работоспособността за сметка на кратковременните почивки, превключване от една дейност на друга и засилване на кръвотока. Освен това от гледна точка на отслабването е много полезно да натоварвате мускулите си през деня. Всички описани упражнения целенасочено и постоянно ускоряват метаболизма и заставят...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.