zdrave.bg
Кашлица
»лечение
лечение... , след като неговият прием спре. Обикновено са нужни няколко седмици. По правило спряното лекарство трябва да се замени с друг медикамент.

• Ако има предположения, че кашлицата е предизвикана от гастроезофагалния рефлукс, медицинското лечение ще е насочено към намаляването на киселинния рефлукс от стомаха. Това обикновено се прави с промяна в диетата и лекарствата. Може да са необходими различни методи за терапия и повече време, за да се постигне успешно лечение.

Препаратите против кашлица обикновено имат за цел да облекчат състоянието, но те не могат да повлияят за преодоляване на причината.

Най-общо има два типа лекарства против кашлица, насочени към лечението на този симптом: експекторанти и супресанти.

• Експекторантите помагат за по-лесното откашляне на секретите, ако кашлицата е влажна. Напоследък се препоръчват експекторантите със гуайфенезин в състава си, но и добре познатите и утвърдени препарати вършат добра работа.

• Супресантите могат да контролират или потискат рефлекса за кашляне и действат най-добре при суха кашлица. Особено добре се усеща техният ефект, когато кашлицата пречи на съня. Препоръчителни са супресантите със съдържание на декстрометорфан.

Специални грижи след овладяване на кашлицата

Най-добре е да се обсъди с лекар какво трябва да се предприеме като допълнителни грижи след като кашлицата е отшумяла. Острата кашлица обикновено няма нужда от последващо лечение след изчезването на симптома. На повечето хронични кашлици ще са им необходими седмици или месеци, за да отшумят, дори когато методът за лечение с спазва стриктно. В зависимост от тази времева схема се назначават и допълнителните грижи. Ако кашлицата не намалее със стандартно лечение, е необходимо пренасочване към специалист за определяне на причината и назначаване на ново по-ефективно лечение.




следва: превенция

 
изпишете търсеното на латиница
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.