zdrave.bg
Кашлица
»лечение
лечение... със или без рецепта.

• Тежката кашлицата или случаите, когато тя пречи на съня, се нуждаят от медикаменти с приспивен ефект. Ако такива са предписани, трябва да се избягва употребата на алкохол, шофирането и работата с тежки машини.

• Ако лекарят подозира наличие на бактериална инфекция, обикновено предписва антибиотици. За случаите, в които има потенциална вирусна инфекция, обаче антибиотиците няма да помогнат, а лечението трябва да се насочи само към симптомите.

• Понякога се налага хората в напреднала възраст, тези с тежки вирусни или бактериални инфекции или с отслабена имунна система да бъдат приети в болница, за да се лекува проблемът, предизвикал кашлицата.

Медицинското лечение на хронична кашлица също е насочено към третиране на състоянието, предизвикващо кашлицата като симптом. Лечението, за съжаление, може да се окаже трудно, да изисква няколко различни подхода и в крайна сметка може и да не успее да я премахне изцяло.

• Ако пациентът има кашлица, причинена от тютюнопушене, алергии или дразнители от околната среда, подобрението ще настъпи след отстраняване на съответния фактор. На лекаря може да му отнеме няколко седмици да оцени дали има подобрение в резулта от този подход, тъй като за възстановяване на белите дробове и дихателните пътища от увреждането е необходимо продължително време.

• Ако пациентът има белодробно заболяване, обикновено е необходимо да протича лечение на цялостното му състояние. Използваната терапия зависи от заболяването. В много случай се използват едновременно няколко метода за лечение, за да се ограничат симптомите. Стриктното спазване на лечението е от първостепенна важност за забавянето на прогреса на болестта и за ограничаването на симптомите й. В случаите, при които лечението у дома не подейства и симптомите се влошат, пациентът трябва да постъпи в болница, за да му бъдат приложени допълнителни или по-инвазивни терапии.

• Ако се предполага, че кашлицата е причинена от лекарство, пациентът ще покаже подобрение...



следва: превенция

 
изпишете търсеното на латиница
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.