zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета на Джени Крейг
диета на Джени Крейг... идеята е отслабващите да не спазват постоянно в живота си един и същи режим, а успешно да се предвижват през различните етапи на диетата, за да могат да изградят цялостен подход за здравословен начин на живот.

Диетата, или по-скоро програвата, се състои от три елемента. Първият е храната: Целта на режима е да обучи отслабващите как да ядат по-малки порции, как да планират и приготвят здравословни ястия и как да избягват сериозните диетични грешки, когато се хранят навън или си позволяват „малко прегрешение“.

Вторият елемент е тялото: За да изгубите излишни килограми и за да имате дългосрочни успехи в отслабването, ключовият момент е да бъдете физически активни.

Третият елемент е умът: Позитивното мислене и социалните контакти с хора, които непрекъснато ви подкрепят, наистина помага. Макар и понякога да изглеждат странични, тези фактори подобряват мотивацията и правят отслабването по-приятно и лесно за почти всеки.

Какво смятат експертите

Повечето диетолози одобряват поне донякъде диетата на Джени Крейг, с изключение на предварително приготвените замразени храни. По този начин, според тях, се губи удоволствието от храната и реалната представа какво се съдържа в нея. А това би създало проблеми на отслабващите в дългосрочен аспект.

Ето защо експертите препоръчват да замените скучните замразени храни със свежи продукти, здравословни мазнини и крехки белтъчини.

Място за размисъл

Ако искате да свалите излишните килограми сравнително бързо, диетата на Джени Крейг може би е ключът към успешното отслабване. Тя е подходяща за хората, готови да се посветят на здравословен начин на живот и редовна физическа дейност.

източник: dieti.info




 
изпишете търсеното на латиница
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.