zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета според кръвната група
диета според кръвната група... избягват пшеница, царевица и леща. Ако кръвта във вашите вени е с група B, се препоръчва да спортувате умерено.

„Модерната” кръвна група AB притежава по-чувствителен от останалите стомашно-чревен тракт и затова тези хора трябва да избягват храни като пилешко, телешко и свинско, но затова пък отлично им понасят морските храни, тофуто, млечните продукти и повечето земеделски изделия. Подходящата за тях физическа активност е ниско интензивна.

Как работи диетата според кръвната група

Д’Адамо отхвърля идеята, че съществува универсална диета за отслабване, която може да има ефект при всички хора. Според него за всяка кръвна група трябва да има отделен хранителен режим.

Теорията зад диетата според кръвната група се основава върху определени белтъчини в храната, които, според Д’Адамо, не могат да бъдат преработвани еднакво.

Ако човек системно консумира храни, съдържащи несъвместими с неговата кръвна група лектини, той може ще страда от подуване, по-бавен метаболизъм, възпаление и да развие сериозни заболявания като рак. За да избегнете тези странични ефекти на неправилното хранене, е важно да спазвате диета според ВАШАТА кръвна група.

Всички храни, според класификацията на Д’Адамо, спадат към три основни категории:
- много полезни,
- неутрални и
- които следва да бъдат избягвани.

Полезните храни за вашата кръвна група функционират като лекарства, неутралните храни - като храни, докато храните за избягване действат като отрова, твърдят последователите на диетата.

Какво смятат експертите

Като цяло препоръките на диетата според кръвната група насърчават рационалното хранене, твърди Дейвид Грото - говорител на Американската асоциация по диететика. Никъде в нея не се твърди, че трябва да се избягват зеленчуци и плодове. И все пак според него изборът на хранителен режим според кръвната група звучи несериозно, тъй като поне на този етап повечето твърдения в диетата не са потвърдени с научни доказателства.

Критиците отхвърлят също...




 
изпишете търсеното на латиница
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.