zdrave.bg
Аутизъм
»лечение
лечение... последно средство на избор.

Експертите смятат, че трябва да се подхожда със известен скептицизъм спрямо историите за успешни начини на алтернативно лечение, които витаят из медийното пространство. Осланяйки се на недоказани факти и клинично неизпитани препарати, вие рискувате да навредите на вашето дете, тъй като всяко забавяне на основното лечение може да бъде с големи негативни последствия. Единични случаи за успешна терапия не са достатъчно доказателство, за да оправдаят използването му в практиката.

Все още не е намерен ефективен начин да се предотврати аутизма. Постепенно нараства заинтересоваността и загрижеността на обществото относно връзката на това състояние и детските ваксини. Въпреки това големият брой направени до момента проучвания не може да се твърди със сигурност, че връзка съществува. Има обаче и различни мнения. Все пак към ваксинирането следва да се подхожда отговорно – има случаи, в които то е повече от препоръчително, за да се намали или избегне риска от животозастрашаващо заболяване.

Самостоятелно лечение

Грижите на родителите са в основата на правилното развитие на децата с аутизъм и тяхното интегриране в обществото. Именно заради това родителите трябва да са наясно с това състояние и неговото лечение, те трябва да работят заедно със специалисти, за да може детето да достигне своя пълен потенциал.

Научете повече за аутизма

Питайте своя лекар, четете, свържете се с подходящите организации - за да разберете най-добре състоянието на вашето дете и да се справите със симптомите. Обучението на родителите и семейството относно състоянието на детето намалява стреса у близките и съответно подобрява състоянието на самото дете.

Добрите познания за аутизма ще ви помогнат също да се подготвите за момента, в който вашето дете се превърне във възрастен човек. Немалка част от възрастните хора с аутизъм са напълно способни да живеят самостоятелно, да работят, т.е. да бъдат независими. За съжаление обаче това невинаги се случва...



следва: общ преглед

 
изпишете търсеното на латиница
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.