zdrave.bg
Акне
»лечение
лечение... високата си цена лазерите обикновено са избор на лечение едва след като са изчерпани останалите варианти.

Фотолечение

Нов метод за лечение на акне е „фотодинамичната терапия” (Photo Dynamic Therapy) – лечение, което използва импулсен източник на светлина или лазер в комбинация с локален препарат за постигане на оптимални резултати. Първоначално тази процедура е одобрена за лечение на преканцерозни състояния на кожата, свързани със слънчеви увреди, а по-късно се възприема и като ефективно лечение на акне.

Според редица специалисти тази технология може в близко бъдеще да се утвърди като най-доброто лечение на акне, защото тя не само ефективно се справя с него, но се постигат и трайни резултати.

Целият курс на фототерапия трае около 12 седмици. Непосредствено след процедурите, които се извършват през 2 седмици, кожата е изключително чувствителна към слънчева светлина и затова се препоръчва предприемането на по-специални мерки за слънцезащита.

Възможни усложнения при лечението

Приемащите лекарства против акне трябва да бъдат наясно за възможните им странични ефекти и взаимодействията им с други медикаменти. Например, приемането на орални антибиотици за повече от няколко седмици може да създаде опасност от гъбична инфекция.

Агресивни методи на лечение

Дерматологът може да ви посъветва да се подложите на различни процедури, които имат за цел предотвратяване на тежки кожни увреди и премахване на съдържанието на пъпките.

Съществуват две сравнително агресивни хирургични процедури, които могат да подобрят състоянието на кожата и да премахнат наличните белези в резултат на акне. Дермабразията е процедура, при която се изтъргва най-горния слой на кожата с цел стимулиране на нейното възобновяване.
Химическият пилинг има подобно действие.

Преди да се подложите на тези процедури най-добре е да дискутирате изпълнението на процедурата, предпазните мерки и възможните резултати най-малко с двама дерматолози.





 
изпишете търсеното на латиница
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.