zdrave.bg
Алергии
»зимни алергии
зимни алергии... препарати са напълно безполезни. Тези симптоми могат да бъдат следствие от други заболявания. Затова е добре да потърсите консултация с ревматолог.

Студът може да предизвика и метеорологичен хейлит – т.нар. възпаление на устните, което се провокира от студа. Често то има алергичен характер и в някои от случаите помагат антихистаминовите средства, но най-надеждният метод е профилактиката. Преди всяко излизане на студа трябва да намазвате устните си със специален криокрем, предназначен за неблагоприятни метеорологични условия.

Ако страдате от зачервяване, оток на устните и болезнени ранички, това всъщност е знак, че се нуждаете от витамини и хормонални кремове. Ако хейлитът е сух (т.е. устните са сухи, напукани и се белят), може да се възползвате от различните витаминни разтвори и мазила срещу сърбеж и алергия.

Студът често провокира и сълзи, но те не трябва да се отнасят към алергичните реакции. Студът и силният вятър са естествени дразнители, които предизвикват свиване на носния канал. Образуващата се в него влага няма нормално оттичане и вместо да попадне в носоглътката, се отделя през края на клепача. В подобна ситуация ще ви помогнат капките за очи с успокояващо действие или отварата от билки (отварата от кимион или синчец е отлично профилактично средство - прецедената и добре филтрирана течност се капва в очите 2-3 пъти дневно няколко часа преди излизане на улицата).





 
изпишете търсеното на латиница
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.