zdrave.bg
Алергии
»алергия на работното място
алергия на работното място... на степента на нарушение на бронхиалната проводимост.

Ако професионалната диагноза се потвърди, на астматика трябва да се предложи работа, изключваща контакт с алергени и други раздразващи вещества. Законът забранява неговото уволняване. В случай на понижена трудоспособност трябва да се установи нейната степен и астматикът може да получи група за инвалидност.

Лечение

Учените постоянно търсят лекарства за лечението на бронхиалната астма. Днес широко се използват няколко групи медикаменти: противовъзпалителни и бронхоразширяващи, а също така и отхрачващи средства.

Голямо значение в лечението на бронхиалната астма има психологичната нагласа. Напълно разбираемо е, че това сериозно заболяване, което се характеризира с мъчително усложнено дишане и понижена физическа и социална активност, нерядко води до неврологични разстройства. Затова на астматика трябва да бъде оказана специализирана помощ.

Профилактика

Основата на профилактиката на бронхиалната астма е изградена върху строг подбор на кандидатите за работа, ако условията на труд предполагат някакво професионално увреждане.

Недопустимо е на подобна длъжност да бъдат приемани хора, които страдат от алергии, хронични заболявания на белите дробове и горните дихателни пътища и които често боледуват от общи респираторни вирусни инфекции (ОРВИ).





 
изпишете търсеното на латиница
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.