zdrave.bg
Бременност
»хранителен режим
хранителен режим... че билковите чайове вероятно ви успокояват, избягвайте консумацията им, освен ако не са ви препоръчани от лекар. Това е съвет, продиктуван повече от липсата на данни – няма достатъчно информация за ефектите на билковите чайове върху развитието на бебето. Все пак се счита за доказано, че някои видове чай (например от листа на малини и къпини) могат да причинят контракции на матката.

Най-добре спрете всякакъв алкохол

Въпреки че едно малко питие най-вероятно няма да навреди на вашето бебе, бременните жени напълно трябва да избягват употребата на алкохол, защото няма информация за каквито и да било безопасни за вашето бебе количества.

Майките, които консумират алкохол, са с доказано по-висок риск от спонтанен аборт или мъртво раждане. Честата употреба на алкохол по време на бременността може да причини алкохолен синдром на новороденото, който да доведе до лицеви деформации, сърдечни проблеми, ниско тегло и умствено изоставане.

Консултирайте се с лекар в случай, че сте разтревожени, защото сте употребявали алкохол преди да узнаете, че сте бременна.





 
изпишете търсеното на латиница
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.