zdrave.bg
Бременност
»признаци и симптоми
признаци и симптоми... жени може да се установи болка или възпаление.

• Как да постъпим?

Посетете вашия личен лекар, който може да ви насочи към физиотерапевт. Упражненията за укрепване и подсилване на таза могат да помогнат в случая. В по-тежките случаи се налага носенето на патерици или предвиждането с количка.

• Незабавно потърсете медицинска помощ,

ако не можете да извършвате определени движения или болката, която изпитвате, ви понижава драстично качеството на живот.

Неконтролируем сърбеж

• Кога да се притесняваме?

По време на бременността вашата кожата е значително опъната, особено в областта на корема, и това ви причинява дискомфорт и сърбеж. В редки случаи, обаче, тези на пръв поглед безобидни оплаквания предшестват по-неблагоприятни здравословни състояния, например – холестаза.

• Как да постъпим?

Холестазата при бременните се проявява тогава, когато хормоните на бременността оказват влияние върху храносмилателната система, при което жлъчните соли постъпват в кръвообръщението и причиняват сърбеж. При това състояние съществува риск за живота на вашето бебе и поради тази причина трябва да бъдете поставени под постоянен лекарски контрол. В тежките случаи дори се налага предизвикване на преждевременно раждане след 35-тата седмица.

• Незабавно потърсете лекарска помощ в случай,

че не се чувствате добре. Гадане, безсъние и загуба на апетит също могат да се окажата симптоми на холестазата при бременни.

Контракции в последния триместър

• Кога да се притесняваме?

Единичните контракции на матката са нормално явление за бременността и понякога започват в средата на второто тримесечие от бременността. Всяка жена усеща тези контракции по различен начин, но най-често те се описват като стягане в областта на корема или матката и се усилват при вървене и физическа активност. Въпреки че вашият термин е все още далеч във времето, в редки случаи тези контракции могат да се окажат предродилни. Затова при учестяване и усилване на контракциите...




 
изпишете търсеното на латиница
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.