zdrave.bg
Бременност
»признаци и симптоми
признаци и симптоми... За да предотвратите по-нататъшни усложнения, е необходимо в редица случаи да се вземат допълнителни мерки като почивка и прием на лекарства, предписани от лекар.

• Незабавно потърсете медицинска помощ в случай,

че страдате от силно главоболие и болка в горната коремна област. Това може да означава, че състоянието на еклампсия прогресира бързо, а в този случай вашето бебе трябва да бъде родено възможно най-ранно, за да се избегнат по-сериозни усложнения.

Кървене

• Кога да се притесняваме?

Кървене от влагалището е симптом, който не трябва да бъде пренебрегвам през никой етап от бременността. Незначителните единични случаи на кървене се срещат често през ранните месеци на бременността, но винаги водят до несигурност у бъдещите майки. Най-честата причина за продължително кръвотечение от влагалището е ниско разположена плацента.

• Как да постъпим?

Винаги, когато забележите кървене, потърсете лекарска помощ, за да се открие причината. В случай, че плацентата е ниско разположена, трябва да се проведат съответните изследвания, за да се установи нейната позиция. При потвърждение в редица случаи се налага раждане с цезарово сечение.

• Незабавно потърсете медицинска помощ в случай,

че от вас изтича голямо количество кръв или се оплаквате от остра коремна болка. Веднага се обадете на бърза помощ, защото причината за кървенето и болката може да бъде отлепване на плацентата или преждевременно раждане! В случай, че кръвта е различна от тази, характерна за менструацията, и вие страдате от болка в едната половина на корема, това може да е индикация за ектопична бременност – животозастрашаващо състояние.

Болка в слабинната област

• Кога да се притесняваме?

През периода на бременността вашето тяло произвежда хормон, наречен релаксин, който отпуска сухожилията на мускулите в малкия таз, като ги привежда в готовност за акта на раждане. В резултат на това ставите в този регион са по-подвижни и поради тази причина при някои жени може...




 
изпишете търсеното на латиница
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.