zdrave.bg
Бременност
»Седмици 31-34
Седмици 31-34... е около 13 см над нивото на пъпа, а вие сте напълнели с около 11-12 килограма. Знайте, че, ако покачвате половин килограм на ден, половината от това отива за бебето ви.

Препоръки за седмицата: От медицинска гледна точка е напълно безопасно да правите секс с вашия партньор, въпреки че най-вероятно ви е некомфортно. Говорете с него и ако интимността ви липсва, намерете други начини да се чувствате най-близки.

34-та седмица

За вашето бебе: То е високо около 50 см, измерено от главата до пръстите на краката, и тежи около 2,3 килограма. Най-вероятно е в позиция с главата надолу. Органите сега са напълно зрели (единственото изключение са белите дробове), а кожата е с розов цвят. Ноктите на ръцете достигат края на пръстите, но тези на краката не са изцяло израснали. Възможно е бебето ви вече да има доста коса.

За бъдещите майки: Стената на матката задебелява и може да усетите леки контракции, които се явяват като подготовка за раждането. Тазът се е разширил и може да изпитвате в тази област известна болка (особено около кръста). Матката е силно притисната към най-долните ребра, а гръдният ви кош може да е болезнен. Пъпът най-вероятно е изпъкнал навън като резултат от опъването на коремната стена.

Препоръки за седмицата: Замислете се върху това дали искате да кърмите, след като родите - това ще помогне до голяма степен за увеличаване на имунитета на бебето.

Какво се случва във вас?

В края на тези четири седмици бебе тежи около 2,3-2,4 килограма. То продължава да се развива и да трупа телесни мазнини. Мозъкът му през този период се развива с бързи темпове, докато повечето вътрешни органи и системи са напълно развити.



следва: Седмици 35-40

 
изпишете търсеното на латиница
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.