zdrave.bg
Бременност
»Седмици 1-4
Седмици 1-4... няма да забележите никакви промени. Все пак е прекалено рано – още дори не сте пропуснали първата си менструация.

Препоръки за седмицата: Тестовете за бременност, които можете да направите самостоятелно, са почти толкова надеждни, колкото уринните и кръвни проби, направени в кабинета на доктора. Ето защо не е нужно да чакате - прочетете добре описанието на продукта и ще разберете почти веднага дали сте бременна или не.

4-та седмица

За вашето бебе: То е все още много малко – около една десета от сантиметъра на дължина (измерено от главата до таза). Най-вероятно ембрионът във втората си седмица от своето развитие се размножил до около 150 клетки. Слоевете от клетки са вече малко или много специализирани според своята функция. Външният слой ще се превърне в нервна система, кожа и коса. Вътрешният ще съставлява дихателните органи и храносмилателната система, а средният ще се превърне в кости, мускули, хрущяли, кръвоносна система, бъбреци и полови органи.

За бъдещите майки: През тази седмица вероятно очаквате редовното менструално кръвотечение, което, ако не се появи, в много случаи се оказва първият знак за бременност. Сега е моментът, когато ембрионът се имплантира в маточната стена. Въпреки това може да не почувствате нищо. Но именно през четвъртата седмица се формират структури като амнионната кухина, която по-късно ще се изпълни с течност; и плацентата, която ще изхранва и доставя кислород на вашето бъдещо бебе.

Препоръки за седмицата: Опитайте да се храните здравословно (което означава да разнообразявате хранителния си режим с подходящи групи храни и да пиете най-малко 6-8 чаши вода на ден). Не преяждайте - през цялата бременност ще са ви необходими само 300 калории допълнително на ден. Не се притеснявайте, ако количеството храна, което консумирате, намалее малко в резултат на сутрешната неразположеност. Ако се храните правилно, вашето бебе ще си набавя всичко, от което се нуждае.

Какво се случва във вас?

С...



следва: Седмици 5-8

 
изпишете търсеното на латиница
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.