zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Причини за възпалениятаПричини за възпаленията

Възпаленията може да станат причина за заболяване, но и да помогнат на тялото да се справи с такова.

Възпаленията са невидимата причина или следствие за повечето заболявания, но може да са и показател за правилното им лечение.

11 февруари 2013, здраве.bg

Възпаления от различен тип стоят в основата на редица заболявания и здравни проблеми. Някои от тях са по-често срещани, други – по-рядко, някои спадат към категорията на спешните случаи и изискват незабавна медицинска намеса, докато други могат да бъдат третирани постепенно и отшумяват с времето и с помощта на билкови препарати без да представляват опасност за цялостното ни здраве.

От друга страна, възпалението е основен защитен механизъм на организма - той се появява, за да подпомогне справянето с някакъв здравословен проблем.

Без значение в какво физическо състояние се намираме в момента и през какво заболяване преминаваме, е особено важно да разполагаме с възможно най-много информация. Това ще ни даде правилната насока за разрешаване на проблема и как точно да се справим с него.

Един от много често срещаните проблеми, които възникват във всяка част на тялото и са признак и симптом за множество заболявания, е възпалението. Ако се опитаме да обясним на популярен език такова състояние, то това е средството за самозащита на тялото срещу различни неблагоприятни външни фактори. Една от основните цели на възпалението в тялото е да се пребори и напълно да отстрани стимулите, които причиняват увреда на организма. Тези стимули могат да са под формата на увредени клетки, свободни радикали, патогени и дори дразнители.

Възпалението може да е и един от най-сигурните знаци, че процесът на оздравяване е започнал. Тъй като възпалението само по себе си не е заболяване, а се възприема като симптом на по-сериозно състояние, всичко, което трябва да знаем за него, са причините, поради които се появява, и начините да го третираме.

Хронични заболявания

Една от основните причини, свързани с появата на възпалението, е хронично заболяване. Има множество тежки здравни състояния, които включват като симптом на физическата си структура възпалението. Причината може да е вътрешно заболяване или външен проблем.

Травми

Мускулните травми са сред многото...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.