zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да открием кой е идеалния ни сексуален партньорКак да открием кой е идеалния ни сексуален партньор

...или за параметрите на сексуалността.

Тя.bg

Няма какво да го увъртаме – сексът си е един от основните фактори на успешната връзка. Може би знаете редица критерии, по които да оцените дали отношенията ви с един мъж имат бъдеще, например: определени черти от характера и личността му, ценностите, интересите и т.н.
Сексуалният аспект на връзката ви обаче също има своите параметри, които може да оцените и така да прецените доколко нещата ще сработят в интимен план.

Класическите параметри на сексуалната идентификация са 5:
- емоционално обвързване
- сексуален опит
- поведение на прелъстяване
- либидо
- фокусиране върху оргазма.

Разглеждайки отблизо тези параметри и опознавайки ги, ще добиете по-ясна представа какъв е вашият идеален сексуален партньор и как да го “идентифицирате” правилно.
Предлагаме ви описание на всеки от петте параметъра, за да може да ги разберете в дълбочина и да ги използвате в “практиката”.

Емоционално обвързване

Този параметър показва доколко вашият идеален секс-партньор отдава значение на дълбоката емоционална връзка между вас. Той също измерва в каква степен да очаквате прояви на привързаност към себе си. Ако търсите партньор, за когото емоционалната страна е от голямо значение за сексуалните преживявания, ето как да го разпознаете. Ако забележите някой мъж в приятелска компания и видите, че поставя ръката си на рамото на някой до себе си или че прегръща някого за довиждане, е твърде вероятно този човек да се чувства комфортно да проявява емоциите си и чувството на привързаност. Също така, обърнете специално внимание на мъже, които помнят името ви или някои дребни детайли, които дори самата вие не си спомняте да сте споменала.

Това са мъже, които ще ценят връзката си с вас. Всеки, който ви задава лични въпроси – с какво се занимавате, къде живеете, къде сте израснала – и наистина слуша отговорите ви с внимание, най-вероятно наистина е мъж, на който му допадат по-нежните и интимно-емоционални аспекти на сексуалните отношения.

Един добър тест да определите...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    психология    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.