zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Идеалният режим за хранене – и колкото и когато трябва



Идеалният режим за хранене – и колкото и когато трябва

Така контролът на теглото няма да е проблем, а и ще имате повече енергия.

здраве.bg

... 45 минути упражнения на празен стомах. Целта е да намерите подходящата за вас лесна активност и да отложите първото за деня ядене на около час, след като сте се събудили.

7:30 ч.: Закуска

Всички диетолози ще препоръчват овесена каша за закуска. Вярно е, че тя не допада на всеки, но ползата й е несъмнена. Тялото храносмила фибрите бавно, т.е. няколко часа няма да изпитвате глад. За протеини прибавете чаша обезмаслено мляко или твърдо сварено яйце. Или размесете малко ядки (орехи или бадеми) в овесената си каша. Отделно изяжте половин чаша плодове – те ще ви доставят необходимите витамини, антиоксиданти и още фибри. Например малка чаша портокалов сок - той е богат на витамин С, фолиева киселина и калий.

Допълнителен съвет: Каквото и да правите, не пийте само кафе през цялата сутрин, чакайки да дойде време за обяд. Тогава ще сте толкова гладни, че няма да изберете здравословна храна.

Брой калории: 300 до 400.

9:00 ч.: Вода

Знаете, че трябва да пиете много вода, но е по-добре да пиете по малко вода през целия ден, отколкото да погълнете огромно количество, когато внезапно се почувствате силно ожаднели. Ако езикът ви е сух или урината – твърде жълта, значи вече сте дехидратирани.

10:00 ч.: Протегнете се и се разходете

Станете, протегнете се и се разходете - на всеки час – час и половина. Отидете до съседната стая, разтъпчете се по коридора или стълбите.

10:30 - 11:00 ч.: Малко похапване

Яжте на всеки 3 или 4 часа, за да имате енергия и за да избягвате преяждането. За да си набавите фибри и протеини, пробвайте дна ябълка с малко кашкавал или шепа ядки (особено ако не сте яли ядки на закуска). Ябълките са идеалният плод, от който винаги може да носите в себе си – не се натъртват в чантата и могат лесно да се изядат, където и да се намирате. Или хапнете кисело мляко с дребни плодове.

Допълнителен съвет: Седнете, когато и да ядете. Яжте на малки хапки и опитайте да увеличите продължителността на малката си закуска...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.