zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да отслабнем без диети



Да отслабнем без диети

Няколко правила - проверени и ефективни, стига да имаме желание.

Тя.bg

Да допуснем, че периодично спазвате диета, постигате идеалното тегло, но старото скоро отново ви застига и то - с невероятна скорост. От време на време ходите на фитнес, от всеки понеделник започвате някакви физически упражнения, но поради липсата на бърз резултат захвърляте всичко и отново посягате към любимото шоколадче.

Тогава си обещавате: “Ще ям 3 дни, а след това ще се откажа от всичко”. В резултат на това вие страдате от постоянни промени в теглото, чувство за вина, комплекси и липса на настроение.

Ако сте осъзнали, че е време да промените ситуацията, пригответе се за един продължителен процес на промяна на фигурата. Ще ви бъде трудно, но затова пък ще бъдете възнаградени!
Започнете с преразглеждането на вашия режим на хранене. Предлагаме ви няколко правила, които ще ви помогнат да се сдобиете с желаната фигура без вреда за здравето и настроението.

Отслабване без диети:

1. Задължително преди всяко хранене (20-30 минути) изпивайте по една чаша вода. Освен че ще намалите чувството си за глад, вие ще помогнете на стомаха си с храносмилането. Това е особено полезно, когато се прави сутрин. Водата трябва да е леко затоплена.

2. Не пропускайте закуската, обяда и вечерята. Ако пропуснете някое от храненията, вие, без да искате, по време на следващото ще приемете по-голямо количество храна. Ако имате възможност, опитайте се да се храните по едно и също време.

3. Вашата храна трябва да бъде и вкусна, и полезна. Ако любимите ви продукти не съответстват на това правило, позволявайте си от тях не повече от 1/10 от общото количество храна, което изяждате за един ден.

4. Всички знаят, че е по-добре да се яде често, но по малко. Това не означава, че на всеки 10 минути можете да изяждате по един малък шоколад. Винаги трябва да имате под ръка някакъв плод или зеленчук.

5. Ако животът ви без сладко е немислим, заменете вафлите и сладките със сушени плодове и ядки.

6. Препоръчително е вашият обяд да включва бульон или зеленчукова супа. Вечерята...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
    Session halted. Invalid SQL: SELECT subjects_id FROM zdrave_news_subjects WHERE news_id =4878/