zdrave.bg
Диета и отслабване
»бананова диета
бананова диета... варено месо и 3-4 глътки кафе - но всичко това е само в краен случай! Далеч по-добре е, когато огладнеете, да ядете банани.

Плюсове на банановата диета

Бананите съдържат балансиран комплекс от витамини, вкл. много С и Е, доста В6. От минералите в тях най-много са калцият, желязото и фосфорът.

По време на всяка очистваща диета (каквато е и банановата), от тялото заедно с шлаката се изхвърля и част от полезните вещества. Затова например при оризовата диета се препоръчва допълнителен прием на калий. При банановата такъв възможен дисбаланс следва да се консултира с личния лекар или специалист, който добре познава общото ви състояние.

Както при всички изчистващи диетични планове, първо се изхвърля шлаката от червата. Това е и най-големият плюс на този тип диети. Той води до нормализиране в обмяната на веществата. Ако след приключване на диета, се опазите от тежка и мазна хран, постигнатото сваляне на килограми ще бъде задържано.

Следствие от изчистване на тялото е и подобряване в състоянието на кожата. Приемът на банани е особено полезен и за страдащите от артрит и сърдечно-съдови заболявания.

Съотношението на белтъчините в банановата диета е близко до препоръчителното, което е предпоставка за интензивно изразходване на складираните от организма мазнини. За това допринася и голямото количество въглехидрати в бананите – 4-5 пъти над препоръчителното при нормален режим на хранене.

Като цяло строгият тридневен вариант на банановата диета следва да доведе до отслабване с 3 кг.

Недостатъци на диетата

Тя е противопоказана при хронични заболявания на червата или стомаха ш при непоносимост към този плод. Ако просто не обичате особено банани, шансът да успеете да спазвате изискванията е малък – по-добре изберете друга подобна диета, но с друг плод.

Ако не страдате от някаква болест на стомашно-чревния тракт (вкл. на черния дроб), не става дума за сериозно наднормено тегло (т.е. за затлъстяване), нямате недостатъчно кръвообращение (какъвто...
 
изпишете търсеното на латиница
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.