zdrave.bg
Диета и отслабване
»бананова диета
бананова диета... варено месо и 3-4 глътки кафе - но всичко това е само в краен случай! Далеч по-добре е, когато огладнеете, да ядете банани.

Плюсове на банановата диета

Бананите съдържат балансиран комплекс от витамини, вкл. много С и Е, доста В6. От минералите в тях най-много са калцият, желязото и фосфорът.

По време на всяка очистваща диета (каквато е и банановата), от тялото заедно с шлаката се изхвърля и част от полезните вещества. Затова например при оризовата диета се препоръчва допълнителен прием на калий. При банановата такъв възможен дисбаланс следва да се консултира с личния лекар или специалист, който добре познава общото ви състояние.

Както при всички изчистващи диетични планове, първо се изхвърля шлаката от червата. Това е и най-големият плюс на този тип диети. Той води до нормализиране в обмяната на веществата. Ако след приключване на диета, се опазите от тежка и мазна хран, постигнатото сваляне на килограми ще бъде задържано.

Следствие от изчистване на тялото е и подобряване в състоянието на кожата. Приемът на банани е особено полезен и за страдащите от артрит и сърдечно-съдови заболявания.

Съотношението на белтъчините в банановата диета е близко до препоръчителното, което е предпоставка за интензивно изразходване на складираните от организма мазнини. За това допринася и голямото количество въглехидрати в бананите – 4-5 пъти над препоръчителното при нормален режим на хранене.

Като цяло строгият тридневен вариант на банановата диета следва да доведе до отслабване с 3 кг.

Недостатъци на диетата

Тя е противопоказана при хронични заболявания на червата или стомаха ш при непоносимост към този плод. Ако просто не обичате особено банани, шансът да успеете да спазвате изискванията е малък – по-добре изберете друга подобна диета, но с друг плод.

Ако не страдате от някаква болест на стомашно-чревния тракт (вкл. на черния дроб), не става дума за сериозно наднормено тегло (т.е. за затлъстяване), нямате недостатъчно кръвообращение (какъвто...




 
изпишете търсеното на латиница
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.