zdrave.bg
Диета и отслабване
»диета със зелева супа
диета със зелева супа... с тази диета вероятно биха приемали по-малко от 1200 калории на ден, което е под безопасната граница, единодушни са експерти. Невъзможно е човек да задоволи своите потребности от хранителни вещества с подобен режим на хранене. Бездънната купа зелева супа заедно със силно ограничения списък от храни осигурява много малка, недостатъчна част от важните за тялото нутриенти.

Какво смятат експертите

Диетата не се ползва с особено доверие сред специалистите по хранене. Дори напротив – тя съдържа почти всички възможни компоненти, от които един нездравословен хранителен режим може да бъде съставен.

Повечето експерти са на мнение, че тя е монотонна, краткотрайна и нездравословна и ще доведе до загуба на телесни течности, а не до трайно отслабване за сметка на мазнините.

Единственият със сигурност признат за позитивен елемент в диетата е препоръката за консумиране на зеленчуци и плодове.

Място за размисъл

Ако сте решени да дадете шанс на диетата, по-добре първо говорете с вашия лекар. Възможните най-чести странични ефекти са умора и замаяност.

И все пак, ако вашият лекар не ви е разубедил и вече сте се насочили към магазина за плод и зеленчук, за да набавите необходимите продукти, планирайте да си стоите през цялата седмица предимно у дома, защото консумирането на огромни количества зеле и други зеленчуци може да причини образуването на твърде много газове.

В заключение: Заложете на цялостен и дългосрочен режим на хранене, който съдържа всички елементи на здравословния живот, включително редовна физическа активност и постоянство.

източник: dieti.info



следва: лунна диета

 
изпишете търсеното на латиница
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.