zdrave.bg
Алтернативна медицина
»общ преглед
общ преглед... заболявания и да подобрява общото здраве.

• Хранителни добавки. Това са продукти, които се приемат през устата и съдържат хранителни вещества, определяни като добавка към храната. Хранителните вещества включват витамини, минерали, билки, аминокиселини, вещества като ензими, тъкани и метаболити. Хранителните добавки се произвеждат в много разнообразни форми, които включват екстракти, концентрати, таблетки, твърди и меки капсули, течности и пудра.

• Електромагнитните полета са невидими сили, които заобикалят всички електрични предмети, включително Земята. За магнитните полета на планетата се смята, че са резултат от електричното напрежение в ядрото й.

• Хомеопатията се основава на принципа „лекуване на подобното с подобно”. Хомеопатите смятат, че малките, силно разредени количества от медицински субстанции могат да излекуват симптомите, докато същите субстанции, дадени в по-високи дози, биха причинили същите (т.е. болестните) симптоми.

• Масажите подобряват функцията на мускулите и съединителната тъкан и стимулират доброто настроение и релаксацията.

• Натуропатията приема, че в тялото съществува лечебна сила, която създава, поддържа и възстановява здравето в организма. Практикуващите натуротерапия се стараят да поддържат и стимулират тази сила чрез употребата на разнообразни хранителни вещества и промени в начина на живот, хранителни добавки, медицински растения, спорт, хомеопатия и процедури от традиционната китайска медицина.

• Остеопатията е форма на конвенционалната медицина, която се фокусира върху коригирането на структурните проблеми на мускулно-скелетната система с цел подобряване на цялостното функциониране на организма.

• Рейки е японска дума, означаваща универсална жизнена енергия. Последователите на рейки смятат, че смущения в естествената енергия на тялото са главната причина за появата на заболяванията. Затова те се опитват да възстановяват баланса на енергия в тялото.




следва: акупресура

 
изпишете търсеното на латиница
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.