zdrave.bg
Акне
»лечение
лечение... ефекти на естроген-съдържащите контрацептиви включват гадене, напълняване и твърдост на гърдите (с повишен риск за развитие на някои видове рак).

• Антибиотици и локални медикаменти: Продължителното лечение с орални антибиотици (преди време основна насока в терапията на акне) сега се отрича от голям брой дерматолози поради сериозните му странични ефекти: развитие на резистентност, увеличаване на риска от рак на гърдата, покачване на честотата и тежестта на респираторни инфекции (най-често при млади хора).

Локалните препарати за акне също притежават редица недостатъци, някои от тях могат да причинят възпаление на кожата, което в много случаи е толкова тежки или дори по-тежко от това при акне. И докато някои орални контрацептиви помагат в изчистването на кожата от пъпки, специалистите изказват своите опасения относно голямата гама от странични ефекти, които съпътстват употребата им.

Лечение с лазер

Лазерната терапия за лечение на акне е съвкупност от професионално изпълнени медицински процедури, които използват монохромен лъч светлина - за да затоплят малък участък от кожата и да унищожат бактериите, както и да предотвратят прекомерното производство на себум.

Лазерните процедури притежават също анти-ейджинг ефект като стимулират производството на колаген, което ги прави отлично решение на проблемно акне при хора на средна възраст.

Въпреки изтъкнатите ползи от такова лечение и неговата безболезност, лазерната терапия е доста скъпа, и което е по-важно - резултатите от нея са по-скоро временни.

За да се намали достатъчно бактериалната популация по повърхността на кожата, са необходими 5 или 6 лазерни процедури в рамките на два месеца. Лазерите, които намаляват производството на мастните жлези, имат по-дългосрочен ефект – от 6 месеца до една година.

Лазерното лечение е по-ефикасно, когато преди него е направена микродермабразия – процедура, която подпомага естествените процеси на отстраняване на мъртвата кожа и отпушва порите.

Поради високата...




 
изпишете търсеното на латиница
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.