zdrave.bg
Бременност
»хранителен режим
хранителен режим... че билковите чайове вероятно ви успокояват, избягвайте консумацията им, освен ако не са ви препоръчани от лекар. Това е съвет, продиктуван повече от липсата на данни – няма достатъчно информация за ефектите на билковите чайове върху развитието на бебето. Все пак се счита за доказано, че някои видове чай (например от листа на малини и къпини) могат да причинят контракции на матката.

Най-добре спрете всякакъв алкохол

Въпреки че едно малко питие най-вероятно няма да навреди на вашето бебе, бременните жени напълно трябва да избягват употребата на алкохол, защото няма информация за каквито и да било безопасни за вашето бебе количества.

Майките, които консумират алкохол, са с доказано по-висок риск от спонтанен аборт или мъртво раждане. Честата употреба на алкохол по време на бременността може да причини алкохолен синдром на новороденото, който да доведе до лицеви деформации, сърдечни проблеми, ниско тегло и умствено изоставане.

Консултирайте се с лекар в случай, че сте разтревожени, защото сте употребявали алкохол преди да узнаете, че сте бременна.

 
изпишете търсеното на латиница
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.