zdrave.bg
Бременност
»Седмици 21-25
Седмици 21-25... имате оплаквания – като например хемороиди (те всъщност представляват разширени вени в ректалната област, причинени от увеличения обем на кръв, запека и лошото храносмилане).

Препоръки за седмицата: За да облекчите хемороидите, поставете пакет с лед върху болезнената зона. При задълбочаване на проблема се консултирайте с вашия лекар, който ще ви предпише подходящия медикамент.

Какво се случва във вас?

До края на шестия месец от своето развитие бебето ви тежи около 900 г и на дължина е приблизително 30 см, измерено от главата до таза. Неговата кожа е червеникава на цвят, набръчкана и осеяна с вени, които прозират през полупрозрачния му епидермис. Клепачите започват да се отдалечават един от друг и очите се отварят.

Бебето вече може да реагира на звуци чрез движение или ускорение на сърдечната си дейност.

Ако по някаква причина се роди преждевременно след 23-тата седмица, то може да оцелее - при интензивни грижи в болнична среда.следва: Седмици 26-30

 
изпишете търсеното на латиница
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.