zdrave.bg
Бременност
»Седмици 21-25
Седмици 21-25... стават по-тъмни.

За бъдещите майки: Закръгленият ви корем е вече отчетливо забележим. Най-вероятно вече сте наддали с около 5-6 кг. През бременността се увеличава отделянето на секрети от влагалището, които имат от прозрачен до леко жълтеникав цвят и слаба миризма. Посетете своя лекар, ако цветът и миризмата се променят - може да се е появила вагинална инфекция. Все още може да изпитвате болки в кръста и гърба. Известно облекчение от тях ще изпитате след заемането на легнало положение, чрез масаж и поставяне на топъл предмет върху болезнената област.

Препоръки за седмицата: Кожата ви продължава да се разпъва, а това от своя страна ще води до нейното изсушаване и раздразване. Затова, поддържайте я добре хидратирана с помощта на лосиони или кремове.

24-та седмица

За вашето бебе: То тежи вече около половин килограм, а дължината му е към 21 см. През тази седмица започва да образува бели кръвни клетки, чиято функция е да опазват организма от инфекции и заболявания. Ако до този момент не сте усетили бебето да рита, възможно е сега да забележите тласкащи движения в областта на корема.

За бъдещите майки: Матката продължава да расте и през тази седмица достига ниво от 5 см над пъпа. Очаквайте през този месец да наддавате по половин килограм всяка седмица.

Препоръки за седмицата: Таткото има реален шанс да чуе сърдечния ритъм на бебето, ако притисне ухо до корема ви.

25-та седмица

За вашето бебе: То е дълго около 22 см, измерено от главата до таза, и тежи около 670 грама. Кожата му започва да губи своята прозрачност, но все още по нейната повърхност има множество гънки, които ще бъдат запълнени от нарастващите размери на бебето. Сърдечната му дейност може да бъде чута чрез стетоскоп или с допряно до коремната ви стена ухо (в случай че бебето заема подходящата позиция).

За бъдещите майки: Матката расте не само напред, но и в страни, което ще се отрази на формата на корема ви. Може да имате...



следва: Седмици 26-30

 
изпишете търсеното на латиница
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.