zdrave.bg
Секс и здраве
»генитален херпес
генитален херпес... на матката, херпетични поражения на влагалището и външните полови органи. Тази форма способства за възникването на рака на шийката на матката, а при бременните представлява опасност за плода (може да възникне тежък генерализиран херпес при новороденото).

• Херпетичното увреждане на очите най-често протича под формата на повърхностни и дълбоки поражения на роговицата. Заболяването е склонно към дълъг рецидивиращ период. То може да обуслови постоянно помътняване на роговицата.

• Херпетичните енцефалити протичат тежко, като за съжаление често завършват летално. Висцералните форми на херпеса обикновено възникват на фона на масивно лечение с различни имунодепресанти, а също така при болните от СПИН (проявяват се под формата на хепатит, пневмония, енцефалити).

• Генерализираният херпес при новородените протича с енцефалит, поражения на кожата и вътрешните органи и ако не се лекува с противовирусни препарати, води до летален край. Най-често инфектирането на детето става по време на раждането, при неговото преминаване през родовите пътища на майката, когато тя има обриви в областта на шийката на матката и влагалището, но понякога и при безсимптомно протичане на заболяването. Нарушавайки нормалния полов живот на болните вирусът често предизвиква нервни разстройства.

Вирусът на обикновения херпес може да бъде причина за развитието на различна патология по време на бременността и раждането: спонтанни аборти, вътреутробна смърт на плода. Този вирус заема второ място (след рубеолата) по способността си да формира пороци в развитието на плода.

Херпесът действа разрушително и на имунната система. Многобройните рецидиви на заболяването водят до развитието на имунодефицитно състояние.

Пациентите се оплакват и от болки, периодично възникващи ниско в корема, в областта на тестисите (при мъжете) и в областта на яйчниците (при жените). Продължително съществуващият болезнен синдром предизвиква намаляване на либидото, което е свързано с херпетичната невралгия на нервния...



следва: млечница

 
изпишете търсеното на латиница
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.